РегистрацияE-mailПароль
Забыли пароль?
 Объявления щенкиПороды собакПитомники собакСтатьиСайты про собак
Все статьи про собак |  

Сухий корм для собак: за та проти

 

Суперечки з приводу того, що таке сухий корм – користь чи шкода, ведуться постійно. Але з розвитком індустрії та доступом до джерел інформації ми все більше розуміємо – нічого страшного в сухих кормах немає. За умови, що це не відверта дешевка із супермаркету. Більше того, сухі раціони – це безліч переваг, дізнаємося, яких же.

Бесплатные фото Собачья еда

Плюси годування собаки сухим кормом

Сьогодні сухий корм для собак Київ представлений у величезному асортименті. Більшість варіантів у зоомагазинах та інтернет-маркетах відрізняються такими перевагами:

  1. За умови вибору якісного корму, в ньому будуть міститися не лише основні поживні речовини, а й вітамінно-мінеральний комплекс, джерела клітковини, корисні жирні кислоти, мікроелементи та не тільки.
  2. Простота використання. Сухий корм дуже легко зберігати та за необхідності брати із собою в дорогу. Господар суттєво економить час на годівлі – потрібно просто відкрити пачку, насипати порцію корму в миску і «страва» готова!
  3. Сухі гранули чудово справляються із завданням з очищення зубів від нальоту.
  4. Є спеціальні лінійки, які враховують індивідуальні особливості, розмір і навіть вік собаки, щоб підтримувати активність та здоров'я тварини протягом усього її життя.

З урахуванням перелічених вище плюсів, багато власників собак вибирають саме сухі корми в гранулах для годування свого улюбленця.

Мінуси сухих кормів

Без недоліків не обходиться жоден продукт чи товар. З якими труднощами ви можете мати справу? Насамперед це такі недоліки:

  1. Помилкова чи навмисна покупка корму класу «економ» а – це суттєва шкода здоров'ю тварини. У дешевих кормах багато злаків, які можуть викликати алергію та ожиріння. Також у складі можуть бути присутні консерванти, синтетичні добавки та підсилювачі смаку. Цей мінус стосується лише кормів нижчого класу за низької вартості.
  2. Нестача вологи в кормі. Вибираючи сухі корми, власнику собаки потрібно ретельніше стежити за наявністю у її мисці чистої питної води. Режим пиття улюбленця з переходом з натурального на сухий корм також має змінитися.

Чим краще годувати собаку – натуральним чи сухим кормом?

Чи можна годувати сухими гранулами песика щодня? Звісно ж, можна. Але тільки якщо ви вибираєте корми не нижче класу Преміум. За можливості бюджету, краще підібрати раціон у класі Суперпреміум або Холістик. Останні розроблені зі строгим урахуванням потреб тварини та особливостей її організму.

Норми дозування сухого корму

Не знаєте скільки грамів корму давати собаці щодня? На жаль, немає універсальних позначок, адже на розмір порції впливає вік, вага, активність та здоров'я кудлатого друга. Також важливий клас, адже дешевого корму потрібно набагато більше, ніж дорогого, щоб наситити тварину. Найкалорійніші гранули – у вищих класах, до 450 Ккал у 100 грамах, тоді як така ж порція економкласу буде менш поживною аж на 200 ккал.

Норму ви завжди зможете знайти на пачці з готовою сумішшю. Найкраще дотримуватись дозування, вказане виробником і не годувати «на око». 

Загальні правила годівлі такі:

  • Цуценят можна годувати частіше, дорослих тварин – рідше.
  • Активним собакам, вагітним і годуючим, а також службовим псам, завжди потрібно індивідуально прораховувати норму, додаючи третину або чверть до звичного дозування.
  • Малоактивним та старіючим собакам варто зменшувати порцію на третину.

Загалом, вибираючи тип харчування для свого чотирилапого друга, не забувайте, що плюсів у сухого корму набагато більше, ніж мінусів, та й ті сумнівні.

 

 

↓ Хочешь разместиться ↓
ТОП-5. Популярные породы собак
1 место. 1851 голосов
2 место. 1204 голосов
3 место. 1149 голосов
4 место. 1146 голосов
5 место. 971 голосов
ТОП-10. Самые умные породы собак
ТОП-10. Самые умные породы собак
Маленькие породы собак
Маленькие породы собак
Бойцовские породы собак
Бойцовские породы собак